Blog

Minimal iPhone

22 November 2023

Mijn minimal phone experiment

Al jaren zie ik mijn telefoon als een vervelende afleiding. In dit stukje schrijf ik mijn bevindingen over twee maanden zonder afleidende smartphone, maar een minimal phone.

Donjon in Lego

16 March 2023

I built an Age of Empires 2 Donjon as a Lego MOC

During an AoE2 online tournament, they introduced a mini competition: build something in Lego related to the strategy game. It got me excited and started to build a Donjon.

28 November 2021

Tweedaagse wandeling Elspeet

Ongeveer twee keer per jaar lopen Patrick, een vriend van me, en ik een tweedaagse wandeling ergens in Nederland. Dit najaar was het de beurt aan Nunspeet en Elspeet. Ongeveer 20km per dag.

16 September 2020

Een paar seconden echte rust

Meestal als ik wandel ben ik in gedachten verzonken. Ik zie mijn omgeving, maar neem het niet waar. Lange tijd heb ik dit niet bewust door gehad. Door hier bewust mee om te gaan kan ik af en toe met meer rust en waardering wandelen.

14 September 2020

Kabelfrustratie

Teveel aansluitingen en teveel kabels, hoe ik alles terugbreng naar één kabel.

28 January 2019

The Inner Critic in Landscape Photography

My mind plays with me. It tells me I am not good enough, I am not good enough in photography or to start a business. Landscapes are too difficult for me or my compositions are not strong enough.

My little museum

21 December 2018

Using ancient lenses as a backup

Recently I have been using a very old manual lens on my Sony A7iii, and to be honest, I shot some of my best images with this lens.

Hunebed bij Steenbergen

28 April 2017

54 Hunebedden

54 hunebedden fotograferen voor een boek dat geschreven wordt. Best veel werk en plannen, maar met de juiste voorbereiding is het gelukt.

Nikki onder de indruk van een luchtballon

5 January 2017

Nikki de Heidewachtel 1 jaar

Als kleine jongen was ik al gek op honden en ik wilde later als ik groot ben ook ééntje hebben. Inmiddels ben ik groot en is Nikki de Heidewachtel al een jaar oud. Tijd om eens terug te kijken op afgelopen jaar.

4 October 2016

Karwendel Huttentocht

We gooien de autodeuren dicht, strikken de veters van onze bergschoenen, gooien onze rugzak op de rug en vertrekken richting het westen. De huttentocht van 2016 is van start, we wandelen het Karwendelgebergte van Oostenrijk binnen. In vijf dagen lopen we vanaf Vomp, vlakbij Innsbruck, in een rondje terug naar het beginpunt. Vier berghutten gaan...

22 September 2016

Het ruige eiland Madeira

Om 01:00 uur in de nacht staan we op, wat nogal onmenselijk is, en rijden we naar Schiphol. Na een soepele vlucht landen we op de korte landingsbaan van het bloemeneiland Madeira. Het is nog geen week geleden dat 8% van de natuur op het eiland is afgebrand en voelt onze reis dus wat dubbel.

3 May 2016

Nikki 16 weken

Inmiddels is Nikki 8 weken bij ons. Ondeugend, enthousiast, maar ontzettend lief.

1 February 2016

Pups geboren

Afgelopen 8 januari zijn de pups geboren van Venna. Een prachtige Heidewachtel van de Westpolderjagers. 8 pups, waarvan 5 teefjes en 3 reutjes. Wij mogen in maart een teefje mee naar huis brengen. Een week geleden zijn we wezen kijken bij de kleine pups. Komende week bezoeken we de kennel nogmaals, dan zijn ze vier weken...

Bij wijnboer Neethlingshof

25 January 2016

Highlights Zuid Afrika

Zuid Afrika, een land van contrasten. In één land vind je woestijn, grootse bossen, armoede en rijkdom. Vanaf 10 november reisde ik samen met mijn vader naar Zuid Afrika. Voor hem de tweede keer na 32 jaar, voor mij de eerste keer. Hierbij mijn highlights van de reis. Kruger Park gamedrive Onze gids stapt in...

9 December 2015

Refresh: The meetup for designers and front end developers

There are a lot of great meet-ups in Groningen like PyGrunn, SMC050, Groningen.rb, Drupal Noord and more. But meet-ups for designers and front-end developers are hard to find. That’s why Ron van de Graaf and I organised several meet-ups for this group of people last year.

6 October 2015

Onlanden in de avond

De vorige keer kon ik de zonsondergang in de Onlanden niet goed vastleggen vanwege het gebrek aan wolken. Deze keer lukte dat een stuk beter, hoewel ik continu regenbuien over me heen kreeg. Neutral Density Op onderstaande foto’s heb ik een ND (Neutral Density) filter gebruikt om de sluitertijd rond de minuut te kunnen krijgen...

20 September 2015

Het Goud van de onlanden

Nogmaals ren ik de trap op; nu om mijn statief te pakken. Ik heb haast. De lucht ziet er prachtig uit en ik moet maken dat ik in de Onlanden kom. Ik bevestig mijn Canon 24mm F2.8 aan de camera, gooi mijn rugzak over mijn schouder en loop naar de auto. Op het moment dat...

Zonsondergang tijdens de derde overnachting

10 September 2015

The Fellowship of the Hardangervidda

De wind duwt me zo hard opzij dat ik met mijn stokken weerstand moet bieden. Het voelt als windkracht negen en dan helpt een rugzak van veertien kilo niet om makkelijk overeind te blijven. Ondertussen gaat het regenen en dat blijft een paar uur doorgaan. De plassen beginnen groter te worden met teveel keien en...

26 May 2015

Element Queries

For a few years now we have been creating responsive websites. We do this with the famous media queries, and they are awesome. But what if we could do things a bit smarter, for instance with element queries? Lets dive into our current method first, media queries.

Marjolein met twee Tatras

12 May 2015

Kies een vriend

Nadat we hadden besloten om voor een hond te gaan zorgen liepen we tegen een aantal vragen aan. Wordt het een hond uit het asiel? Gaan we naar een fokker? Reu of teef? Al snel besloten we na wat gelezen te hebben om voor een teef te gaan bij een fokker.

28 April 2015

Gramobsessie

Een piepklein matje van 350 gram voor 150 euro. Een groot matje van 800 gram kost maar een tientje. Een slaapzak van 1200 gram of 750 gram? Het prijsverschil ga ik niet eens noemen. Oh ja, en ik neem sowieso een statief van 1,6 kilogram mee! Komende zomer ga ik met vijf andere malloten...

28 April 2015

Het verhaal van de trein

Schuin tegenover me zitten twee vrouwen met elkaar te praten over het ziekenhuis, waarvan één met een heel hoog stemmetje en de ander kijkt ongeïnteresseerd op haar telefoon en knikt af en toe. De man achter ze is duidelijk geïrriteerd en neemt nog een slok van zijn kiosk-koffie.

Lacey, mijn zusje en ik

17 April 2015

Lacey, Nikki en Bas

Als kleine jongen ging ik ieder jaar samen met mijn zusje en ouders richting het zuiden, Landgraaf. Daar wonen vrienden van ons met hun hond Lacey. Lacey was een Beagle met net iets te korte poten en een te kleine neus. Tijdens een lange wandeling met Lacey door het heuvelachtige Limburg vertelde Frans.

11 March 2015

Sketch vs Photoshop

Since about a year I am working with Sketch by Bohemian Coding. For those unknown with Sketch, it is a Mac application for interface design. Before using Sketch we mainly used Adobe Photoshop at Studio Wolf, a tool most of you probably know of.

8 January 2015

How to set up an inline SVG sprite

Years ago I worked with large PNG sprites with tons of icons, logo’s and other layout supporting images. Simply because it was the most efficient way to load images with the smallest amount of connections. Today SVG is supported by all major browsers. In this article I will explain how to set up an inline SVG sprite.

1 January 2015

Disconnected

Rotsen, veel rotsen, ik zit op bijna 3000 meter hoogte en klauter over een grote rots dat lijkt op het hoofd van Steve Ballmer, kaal en onbegonnen. Met mijn wandelstok kan ik nog net voor me in de volgende rots prikken om mij omhoog te trekken. Gelukt, ik sta met twee voeten op meneer Ballmer.

Oops, I should be home by now

18 December 2014

My 6 hour workday

For about two years now I’ ve been wandering around with the idea of working 6 hour days. 4 weeks ago the time felt right to try this experiment. From the 17th of November until the 12th of December I worked 6 hours a day, no more. Okay, to be honest, one day we had...

15 November 2014

Appelbergen

Om mijn Canon 6D te testen op videokwaliteit en mogelijkheden heb ik een kleine video gemaakt in de Appelbergen. Het was vroeg in de ochtend en de zon scheen werkelijk prachtig.

10 November 2014

Eating the hamburger on the mobile web

People have been using the hamburger-icon on websites since at least the 1990’s. Since responsive websites and mobile apps have grown in popularity, usage of the hamburger-icon has exploded. We’re searching for a better mobile navigation for the web and would like to share our ideas and the issues we’re encountering. Today’s issue is iOS Safari.

5 September 2014

Blind: Fontein

Mijn vader links en mijn moeder rechts, ze ondersteunen me terwijl we met ons drieën een rondje door de grote hal aan de oostkant van het gebouw lopen. Ik hoor dat er mensen langslopen, maar voel me alleen. Alleen met mijn ouders. Zelfs schimmen zijn er niet. Een bord, heel dichtbij, we lopen langs een...

3 September 2014

Blind: Erfenis

Inmiddels hebben 7 artsen (supervisoren) mijn ogen bekeken, maar niemand weet hoe het kan dat ik blind ben geworden. Speculaties, die zijn er genoeg, maar iets concreets? Nope. Terwijl ik de volgende supervisor te spreken krijg, heb ik weer volop hoop dat hij mij goed nieuws kan melden. Ik wil weer zien, ik wil mijn...

15 August 2014

Blind: Broodje

Ik word wakker nadat ik mijn eerste nacht in het UMCG heb doorgebracht. Binnen een half uur komt de zuster bij me langs, met mijn eerste ziekenhuis-ontbijt. Ik hoor dat ze met een lach mij goedemorgen wenst en zet een dienblad neer op het tafeltje die inmiddels over mijn bed zweeft. Na een bedankje pak...

13 August 2014

Blind: Samenvatting

Het is februari 2006 en ik ga bijna examen doen als 15-jarige aan het VMBO TL te Groningen. Langzaam word ik blind. Na een verkeerde diagnose van de huisarts en een dag veel onderzoeken in het ziekenhuis (bloedprikken, CT-scan, neurologisch onderzoek, ruggenprik) word ik naar huis gestuurd. Het is niet erg genoeg. Binnen drie dagen...

4 July 2014

Light, lighter, lightest, lightestest

Kleurvariabelen in Sass of less kunnen erg lastig zijn om te onderhouden en uit te breiden. In deze note vertel ik de problemen waar wij tegen aan zijn gelopen en hoe we dat opgelost hebben.

27 June 2014

Cycles; Design in een iteratieve werkwijze

Jarenlang hebben we via de waterval-methode aan onze projecten gewerkt. Concept, schets, design, front-end, back-end, en overdracht. Het is een prima methode, want de basis van iedere werkwijze is het goed communiceren van concrete stappen. Alleen naarmate je groeit in projecten en ervaring kom je langzaam tot de conclusie dat je een flexibeler en meer betrokken proces zoekt.

24 January 2014

Verwachtingsmanagement voor designers

Als designers hebben we te maken met verwachtingen van opdrachtgevers. Voordat ze bij je komen hebben ze al een idee hoe het eindproduct moet worden, ook al denken ze dit niet te weten. Dit is menselijk en zit in ons onderbewustzijn.

15 November 2013

Community en miscommunicaties

Mensen online bij elkaar brengen is altijd een wens van me geweest. Gezien mijn affiniteit met fotografie zou het helemaal gaaf zijn om het online samenbrengen van mensen te combineren met fotografie. Een community waarbij mensen discussiëren over allerlei facetten; hoe kan een foto beter worden qua licht en compositie? Welke lens kan ik het beste aanschaffen? Zal ik professioneel worden of niet?

3 May 2013

Collaboration tools

Binnen Studio Wolf zijn we continu op zoek naar mooie tools die efficiëntie en kwaliteit kunnen verbeteren. Hieronder vertel ik over drie belangrijke collaboration tools die we dagelijks gebruiken.

3 April 2013

Performance is design

De Wifi-verbinding in de trein is te traag, dus bezoek je een website met je iets minder trage 3G-verbinding. De website laadt niet snel, maar het lukt, je hebt de pagina kunnen bereiken maar niet van harte.

15 February 2013

Afleiding maakt dom

Het was eens een doodgewone zaterdag en ik wil verder lezen in de biografie van Steve Jobs. Tijdens het lezen kom ik erachter dat ik nog concertkaartjes van Katzenjammer voor die avond moet uitprinten. Alleen de inkt is op. Tijdens het vervangen van de inkt knoei ik het op mijn broek. Ik maak het rap schoon en print de kaarten uit.

31 December 2012

2012: Een spectaculair jaar

Het afgelopen jaar, is zoals voor velen, een druk jaar geweest. Vooral veel verandering en hard werken tekenen dit jaar. Omdat we allemaal van overzichtjes houden aan het eind van het jaar: ons jaar in een overzicht.

30 November 2012

Open Device Lab Groningen

Testen of je responsive website of native app goed werkt kan in een klein team of als freelancer lastig zijn. Daarvoor heb je devices nodig. Deze kun je zelf regelen, of je gaat op zoek naar een locatie met veel devices waar je mag testen. In dat geval zou een Open Device Lab erg fijn zijn. Deze ontbreekt helaas in Groningen.

23 October 2012

Sass placeholders

Een veel voorkomend probleem met HTML zijn het aantal classes die we gebruiken zoals bijvoorbeeld .product .product-hat. Ook het dupliceren van CSS gebeurd te vaak om het gewenste resultaat te krijgen. Er is een oplossing.

26 September 2012

Weg met Photoshop

Vitaly Friedman en Marc Thiele van Smashing Magazine (een vooraanstaand blog over design en development) maakten de eerste Smashing Conference mogelijk in Freiburg. Wij waren erbij.

27 July 2012

Coloring with SASS

When we color our designs with CSS, a very convenient way to achieve transparency is the alpha channel using the rgba() function. This function requires four params: a red, green and blue value and an alpha value.

22 June 2012

Retina data conflict

Het Retina-scherm; een scherm met vier keer zoveel pixels op hetzelfde oppervlak, voor iPad, en sinds vorige week de MacBook Pro. Tekst en foto’s zijn op deze schermen werkelijk prachtig, alleen is nog lang niet iedereen hier klaar voor. Interface designers dienen met een aantal aspecten rekening te houden.